Behandelingen

Behandelingen

De eerste behandeling gaat altijd samen met een intake gesprek. Dit gesprek is nodig om een duidelijk beeld te krijgen van je klachten en aan de hand daarvan wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Behandelingen zullen altijd geëvalueerd worden en indien nodig wordt het behandelplan aangepast. Aangezien ieder mens uniek is, is het nooit precies aan te geven hoeveel behandelingen er nodig zijn. Verder kunnen in een behandeling de verschillende therapieën zowel onafhankelijk als gecombineerd toegepast worden.

Shiatsu

Shiatsutherapie is een manuele therapie (afkomstig uit Japan) en te vergelijken met acupunctuur, maar zonder dat er met naalden wordt gewerkt. De techniek is gebaseerd op aanraking. Door middel van het gebruik van de duim, handpalmen en de vingers wordt druk uitgeoefend op bepaalde plaatsen op het lichaam. Tijdens de behandeling wordt gezocht naar onderliggende oorzaken van gezondheidsklachten. Na de shiatsu behandeling voelt u zich lichter in uw hoofd en is uw energieniveau weer op peil.

Moxa

Moxatherapie is een zeer populaire Oosterse therapie (het is een onderdeel van TCM, de traditionele Chinese Geneeskunde) die energie in de vorm van warmte in het lichaam brengt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de Moxa of Bijvoetkruid (artemisia vulgaris). Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft. Het kruid wordt gedroogd en tot een Moxastaaf gerold. De Moxastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (levensenergie) te stimuleren. 

Copping

Cuppingtherapie Binnen de Oosterse geneeskunde is een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. De cups worden gebruikt om de energiebanen (meridianen) en de acupressuurpunten van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht en allerlei ziektes worden bestreden.Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief bij het bestrijden van pijn.

Tarieven 2019

Natuurgeneeskundig consult (45 min) € 65,00 
Half consult € 40,00
Telefonische consult € 15,00
Bij Behandeling aan huis of bij uw werkgever + € 35,00
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een korting, neem contact met 0646886229

openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag